Profronde Etten-Leur

Locatie

Oude Bredaseweg

Anna van Berchemlaan

Lambertusstraat

Markt

 

Tien jaar Wielerprofronde Etten-Leur

Tijdens de tiende editie van Profwielerronde op 14 augustus maken enkele grote namen hun opwachting in Etten-Leur, zoals Bauke Mollema, Nikki Terpstra, Danny van Poppel, Dylan Groenewegen, Marianne Vos, Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper. Naast een prachtig wielerprogramma voor jong en oud, is het Winkelhart geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Bijzondere wielerexpositie

Neem tijdens de Profwielerronde een kijkje in het overdekte winkelcentrum waar een bijzondere wielerexpositie te zien is. De expositie bestaat uit een bijzondere en kostbare collectie van veertig bekende wielertruien van verzamelaar Henk Theuns. Bovendien worden er unieke wielerfoto’s van fotografe Petra Huijsmans tentoongesteld, waaronder spectaculaire foto’s die zij tijdens de afgelopen Tour de France maakte. Lees hier meer over de wielerexpositie.

 

Meet & greet Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper

Omstreeks 15:30 uur vindt er op het Raadhuisplein een bijzondere meet & greet plaats met de laatste Nederlandse (1980) en voormalig Olympisch (1972) en Wereldkampioen (1975) plaats. Niemand minder dan Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper zullen op 14 augustus de hele dag aanwezig zijn in Etten-Leur. Om 12.00 uur rijden zij een tijdrit tegen elkaar ter ere van het tienjarig jubileum van Wielerprofronde Etten-Leur.

 

Vind de 3 truien en WIN!

Van 6 augustus t/m 14 augustus organiseert het Winkelhart een speciale spaaractie. Verspreid door het Winkelhart zijn drie soorten wielertruien te vinden in de vorm van stickers, de roze trui, gele trui en bolletjes trui. Verzamel deze stickers, plak uw spaarkaart vol, en maak kans op mooie prijzen, waaronder een racefiets ter waarde van 750 euro! De prijswinnaars worden tijdens de meet & greet met Joop Zoetemelk en Lucien van Impe bekende gemaakt. Lees hier meer over de prijzen en voorwaarden van de spaaractie.
 

Programma

Funklasse
10.30 uur 

 

Rabobank Dikke Banden Race
11.15 uur

 

Jubileum programma ter ere van 10 jaar Profronde Etten-Leur
12.00 uur

 

Voorstellen Profs
13.00 uur


Tijdrit profs
13.30 uur
 

Rit in lijn profs
14.00 uur

 

Elite vrouwen/ Belofte vrouwen / Amateur clubvrouwen
15.30 uur
 

Puntenkoers profs
17.00 uur


Huldiging
18.15 uur

Winkelhart Etten-Leur

Meer events