Opa & Oma Dag: DOE GROEN!

Locatie

Winkelhart Etten-Leur

Leuke en leerzame speurtocht over afval scheiden

Kom woensdag 5 oktober naar de maandelijkse Opa & Oma Dag van Winkelhart Etten-Leur en laat uw (klein)kinderen op een leuke manier kennis maken met afvalscheiding. Doe mee aan de speurtocht Doe Groen en maak kans op een dagje weg!
 

In aanloop naar de landelijke Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober en de Duurzaamheidsmarkt op 15 oktober in Winkelcentrum Etten-Leur, wil het Winkelhart kinderen uit Etten-Leur spelenderwijs kennis laten maken met een van de thema’s rond duurzaamheid, namelijk afvalscheiding. Daarom organiseert Winkelhart Etten-Leur op woensdag 5 oktober de leuke en leerzame speurtocht Doe Groen!


Uitleg speurtocht Doe Groen!

Tijdens de speurtocht leren kinderen in welke afvalcontainer zij verschillende soorten afval moeten scheiden, zoals plastic, papier, glas, GFT-afval, elektronisch afval en meer. Naast een leuke en leerzame ochtend of middag, maakt uw (klein)kind kans op een leuke prijs: Een dagje weg!

 

Wat moet je doen:

  1. Haal jouw speurtochtkaart op bij Albert Heijn op het Burchtplein. De kaarten worden op woensdag 5 oktober ook uitgedeeld in het Winkelhart.
  2. Ga op zoek naar de verschillende soorten afval in Winkelhart Etten-Leur
  3. Vul op de speurtochtkaart in waar je het afval hebt gezien en in welke container het afval thuishoort. De verschillende containers staan op de voorkant van de kaart aangegeven.
  4. Heb je alle soorten afval gevonden en de juiste afvalcontainer ingevuld? Lever je kaart in bij Albert Heijn voor een smakelijk presentje en maak kans op een dagje weg! De winnaar ontvangt een persoonlijk bericht.

 

Bijdragen aan een beter milieu

In Nederland is veel aandacht voor het inzamelen en scheiden van huishoudelijk afval, want met goede afvalscheiding en dus meer recycling wordt bijgedragen aan een beter milieu. Per persoon hebben wij zo’n 490 kilogram afval per jaar, waarvan meer dan de helft op de juiste manier wordt gescheiden. Afval kan dus nóg beter worden gescheiden om bij te dragen aan een duurzame toekomst. En aangezien kinderen de toekomst zijn, is het belangrijk dat zij opgroeien met kennis over het scheiden van afval.


Over de Opa & Oma Dagen

Iedere eerste woensdag van de maand richt het Winkelhart zich op grootouders die samen met hun (klein)kinderen het centrum en de weekmarkt van Etten-Leur bezoeken. Tot en met december wordt er iedere Opa & Oma Dag een speurtocht georganiseerd gericht op een ander passend thema. Dankzij de verschillende activiteiten en acties zijn de Opa & Oma Dagen absoluut een bezoek waard!

Programma

Winkelhart Etten-Leur

Meer events